wemadeawish

Här skriver jag mina tankar och vad som händer på vägen...

10...

...veckor gammal idag. Tiden rusar förbi. Inatt är den första natten som E inte vaknat av ont i magen! Han sov från halv 9 i sin säng till 01 för mat och sen till 05.30 för mat och vi gick upp 08.45! Skönt!

Snart ska vi ut och gå med Anna och Oskar:)

Igår var vi hela dagen hos Anna och Svante. Det var mysigt!

Delar babygym.

Måndag...

...igen. Solen skiner och det är inte ett moln på himlen. Vi har varit ute på en morgon runda så nu sover E gott i vagnen. Jag har varit på BVC på mamma samtal och pappan har vart hemma så jag inte behövde ta med E.

Helgen har vi i princip spenderat hos mormor, morfar, farmor och farfar. Jag fick en stund på Ikea själv med. Det blev nya tvättkorgar till oss och en hylla till E.

I går och i natt har plutten haft lite extra ont i magen. Hoppas det inte är något ihållande.

Babygymet är så roligt att prata med:)

En...

...timma kunde jag vara med på grannfesten iallafall. Sen ville inte E något mer. Han började gallskrika efter att jag gett honom mat så vi fick ta kvällen. Han verkade ha ont så jag gav honom ett bad och massage. Han skrek ganska länge innan han till slut somnade med musik brevid. Själv tog jag natten 20.45 och sov till kl 01 när E ville ha mat. Vi gick upp när pappan åkte till jobbet. Ja han jobbar idag :-/

Igår var vi på stan med Malin. Jag fick lite nya kläder och beställde glasögon:) Lite större modell. Gillade dom jättemycket. E fick några nya vita boddys. Han växer ju så det knakar. Ändå var han väldigt näpen jämfört med sina kompisar i föräldragruppen. Oskar har också vuxit i kapp. Men det skiljer en del på de bådas pappor. En är 1.96 lång och den andre 1.75;)

Idag ska vi hälsa på på kronoparken för farmor kommer dit och fikar sen åker vi till skåre. Pappan kommer hem i kvällningen. I morgon är vi en hel familj hela dagen iallafall:)

Nya looken:)


Bra...

...natt igen! Igår tog det bara en kvart att nanna E i sin egna säng. Han skrek i 1 minut sen vart han tyst när jag sjöng för han:) Kl 23 vaknade han och hade ont i magen. Då fick han mat en ny blöja sen skrek han ett tag men jag satte på musik åt han och en halvtimme senare sov han. Spotify är bra att ha i mobilen.

Idag blir det nanny häng på stan och i eftermiddag är det grannferre. Vi går dit en sväng iallafall.

E hade fått present i brevlådan igår. Coola killen!

Morgonpromme...

...precis avklarad. Vädret är perfekt. Lite sol lite moln lite blåsigt men bra temperatur.

Inatt har E sovit i sin säng fram till kl 02. Det tog ett tag att natta honom men till slut somnade han efter att jag sjungit för han och spelat musik. De nya vyssan lull tassarna är jättebra.

Snart kommer Marita på lunch och i eftermiddag ska vi på återträff med föräldragruppen. Pappan är i Örebro och ska inte med. Kanske går till Sussie en sväng i kväll.

Såhär glad blir man när man får sova hela natten:)

Värdelös...

...natt!! Han skrek till halv två helt hysteriskt tills när jag började masserade honom på magen då han äntligen somnade. Trött idag!! Nu slutar jag med mjölkprodukter igen för det var när jag började med dom igen som det blivit värre på natten. Han som sov så bra hela förra veckan. Nu sover han bättre på dagarna istället så det kanske är därför.

Jag och Anna har vart ute en timme och gått på förmiddagen iallafall. Han somnar i vagnen nu som tur är. Ett steg framåt och ett tillbaka.

Två...

...månader idag redan!!
Tiden springer förbi.

Lite...

...bilder från helgen:)

Idag...

...kommer Veronika och Axel på besök. Mysigt. Igår var vi hos farmor och farfar hela dagen. E sov mest hela tiden men han sov skönt iallafall. Därimot har inte natten vart ultimat med mycket gnäll fast det får man ta ibland bara inte alla nätter är samma. Just nu ligger han i sin säng och sover. Stort steg för mamman!!

Helgen...

...har bjudit på en del mysigheter. Vi var hos Camilla och fikade i fredags. Jag fick en jättefin blommbukett av henne. Söta hon sa att det är ju jag som presterat så det är jag som får blommor och det är ju sant faktiskt ;)

Vi var hos mormor och morfar igår och träffade äntligen moster och senare på kvällen var vi på middag hos Anna och Anders. Vi fick jättegod mat.

Jag var på köp barnvagn och köpte en mobil till Edvin som han gillade massor. Jag köpte även vyssanlull tassar så att sängen går att vagga så nu har han sovit i den idag. Så himla bra!

Städdag...

...hos familjen kreigh Englund. Välbehövligt! Synd bara att vi valde den varmaste dagen på året:-/ men man får ta de tillfällen man får. Nu är det klart iallafall och vi har fått hjälp av snälla farmor och farfar:)

Moster...

...är hemma!! Wiiiiii! Äntligen fick hon träffa E. Och äntligen fick jag träffa henne också. Det var 10 veckor sen nu.

Fredag...

...igen:) I morgon kommer min syster äntligen hem. Hon har inte sett Edvin än. Det ska bli mysigt att träffa henne. Just nu sitter jag ute och vaggar E i sin vagn. Han somnade på 2 röda när vi gick ut. Det har aldrig hänt. Skönt att inte ha motgång hela tiden. Snart ska vi till BVC men först tänkte jag åka till köp barnvagn och in handla vyssan lull tassar till spjälsängen. Han måste börja sova där snart.

Tredje...

...natten nu som vi får sova! Fantastiskt! Igår var vi på soludden. Alltid lika trevligt med så god mat. Vi fick smaka på abborre som per vart med och fiskat sist vi var där. Jättegod!

Idag ska jag försöka städa lite och ta en promenad. När pappan kommer hem måste vi storhandla. Det är eko i kylen:-/

Spännande när Sverige är i os final.

Soliga...

...söndag! Och jag känner mig som en ny människa efter att ha sovit på hotell porsvägen. Jag fick sova i 11 timmar den natten. Helt underbart! I natt sov E mellan 22-07.30 men 2 gnällstunder och 2 matpauser. Helt otroligt! Hoppas att denna trend håller i sig. Jag ringde BVC och hon föreslog att jag skulle skippa all mjölk så det gör jag nu. Edvin har vart mycket lugnare sen dess. Om det beror på det eller nåt annat strunt samma! Jag fick en extra tid iallafall så på fredag ska vi dit.

Nu är pappan hemma igen också och det är skönt. Var lite nervös över att vara själv med lilleman men det gick ju bra.

I eftermiddag ska vi ut till soludden och äta middag. Mycket trevligt!

Pappan och Edvin myser!

Skönt...

...att få komma bort lite igår. Var hos Veran på dagen och träffade hennes lilla Axel. Det är helt otroligt vad bebisar kan vara olika. Han satt för sig själv mest hela tiden och var nöjd. Skrattade lite ibland och tittade på sin babysittermobil. Edvin sov mest hela tiden och därimellan så gnällde han och försökte få ur sig luft. Jag tycker så synd om han. Dumma magen!

På kvällen åkte vi en sväng till Elin för att tacka av dom som slutar hos oss. Det gick faktiskt riktigt bra och nån skrikperiod blev det aldrig. Han hade för mycket att se på tror jag och när han väl blev gnällig så tog Malin honom och vaggade. Då somnade han. Värre var det att få honom att somna hemma sen. Halv 1 hade jag fått honom lugn och han somnade in.

Ikväll sover vi hos farmor och farfar. Och snart åker vi och hälsar på på kronoparken.

Babybjörn...

...promenad. E är övertrött efter att ha varit vaken hela kvällen igår och stora delar av natten så nu är jag ute och går med bärselet. Här somnar han tungt iallafall. Snart sätter vi oss i bilen till Veran, Olivia, och Axel. I kväll blir det en tur till stan för att tacka av Elin och Jocke som slutar hos oss. Bara inte Edvin börjar skrikfesten tidigare än vanligt så...

Nu har pappan åkt iväg och kommer inte hem föränn på lördag så vi är ensamma 2 nätter nu. Åker nog hem till svärisarna i morgon kväll och sover.

Jaha...

...då sitter jag här igen då i ett mörkt rum och försöker natta lillen som är jätte pigg och har ögon som pingisbollar. Kl är snart 01. Daniel och Camilla har precis vart här och dom tog hand om en gnällig pojk åt oss. Han har börjat med skrikperioder på kvällarna och det är antagligen för att han är trött och har ont i magen. Somnar han så vill han ibland sova på natten och ibland inte. Längtar väldigt mycket till lite rutin på denna lilla pojk! Det var trevligt att ha sällskap ikväll i allafall. Vi åt thaimat och kollade OS. I morgon ska jag hämta mamma halv 12 så åker vi till bomstad och träffar Eva-Lena.

...har jag fått sova! Skönt! Än idag är han nöjd och nu sover han. Igår var vi hos Susanne nästan hela dagen. Det var mysigt. Det betyder så mycket att komma ut lite. Vi har inga planer än på dagen men något ska vi väl hitta på.

Massa...

...kaffe och tålamod behövs idag. E somnade till slut och jag har fått några timmars sömn. Tyvärr har jag en kinkig bebis i stället som är väldigt trött idag och det enda som duger är att gungas i babysittern. Vi går bort till sussie en sväng sen för att komma ut lite iallafall men just nu är det bäst att låta honom sova. Idag är det tomt på gatan. Nu har nog de flesta börjat jobbet igen efter semestern. Några bilar är kvar hemma. Vädret är halvbra och det ska tydligen regna en del i veckan men vi ska försöka hitta på grejet att göra ändå. Elin ville ses så dit tar vi oss nog nån dag och Eva-Lena ville träffa E så jag och mamma åker nog ut till Bomsta nån dag. På torsdag ska vi äta lunch hos Veran och hennes lilla Axel som är tre dagar äldre än E. Mellanåt så får vi massera magen massor så E slipper ha så ont.

03.54...

...är kl nu och jag har inte sovit en blund än. E är klarvaken! Vad har hänt? Helt plötsligt har han vänt på dygnet. Jag har suttit i 2 timmar och gungar honom i babysittern men han somnar inte. Han gråter inte heller han bara sitter där och vevar med armarna. Hur ska jag orka med morgondagen???

Påväg...

...hem igen efter en väldigt trevlig helg. Fredagen var helt utan gnäll för lilleman. Igår var det skrikfest igen och idag är han nöjd än så länge igen. Vad är det som gör att det går så upp och ner. Är det bara så eller är det nåt jag äter? Nu uteslutas all laktos för mig iallfall. Vi har ätit massa gott. Tittat en del på os och spelat freesbeegolf. Killarna vann med ett kast mindre!! Skit! Nu har vi några timmar hem och E sover. Ska kolla om Malin vill ha kaffisällskap i eftermiddag:)

Reser...

...till Daniel och Camilla i Borås nu!! Har en sovande bebis, en cykel och en man som resesällskap. Fick en kaffe att kalasa på på vägen:) Dagen har börjat bra för lilleman idag!! Nästan inget gnäll alls! Testade pysgrejen igår men vet inte riktigt om det är den som hjälp till. Strunt samma. Han verkar inte ha lika ont iallafall. Bra!

Tack...

...gode Gud för denna dag! En dag där gråt har varit sparsamt! E har sovit mestandels hela dagen i och för sig men det har varit skönt med lite avlastning. Vi har varit hos Stina. Hon är så bra med barn. Han är lugn med henne. Jag har även köpt pysventil idag som jag ska prova när det är som värst men än har jag inte behövt det:) I morgon åker vi till Borås. Ska bli skönt att komma bort lite. Håller tummarna nu för att det kommer att gå bra med Edvin.

Detta...

...är lite överdrivet men ganska mycket är sant! Jag hittade detta på en blogg. Rolig och nyttig läsning fast jag håller inte med om allt men mycket! Här är lite information jag hade velat ha under graviditeten. Under graviditeten läser man på om bebisens faser i magen och om förlossningen. Tiden efter det kan man inte ens föreställa sig eller så tänker man att det bara är helt underbart. Fail! Ätstörningar och sockerhets Har du haft en bråkdel av ätstörning så kommer de tillbaka när du blir gravid. Detta triggas av att du blir fet och att alla många berättar det för dig. Under graviditeten får du antagligen höra hur tjock mage du har (eller hur liten mage du har vilket oroar ännu mer), hur tjock du blivit i ansiktet, hur bred du blivit över baken osv. Kommer du ha bett om den informationen? Nä. Kommer du få den ändå? Jepp. I kombination med att du får höra att du är fet kommer det även trugas med mat; ”du ska passa på att unna dig”. Vad är logiken i det? Alla är överens om att man inte ska dricka alkohol under graviditeten för full mamma = full bebis, förenklat sagt. Däremot sockerchockad asfet mamma är inte lika med fet bebis? Man blir inte lycklig av att föda barn Direkt när bebisen har ploppat ut (eller klippts ut som i mitt fall efter en störtförlossning på 1 ½ timme) så är du såklart glad men inte så där som på film. Nä man ligger inte där på sjukhuset och är snygg med lite tårar i ögonen av lycka hela tiden. Man mår skit och är svinstressad över att bebisen går ner i vikt och att man inte kan amma. Kan man amma så kommer det ingen mjölk. Du känner dig som en askass mamma. Är du inte förlossningsrädd innan så blir du det efteråt När bebisen kommit ut gör det överjävligt ont och har du tur kanske du hunnit få lite smärtstillande. Det hade inte jag. Jag hademinsann läst Anna Wahlgrens bok och köpt en dvd om profylaxandning så jag visste ju att det inte skulle göra så ont, det var bara att andas. Nä det var ju inte sant alls. Jag skrek mig hes och var är övertygad om att barnmorskan ville döda mig. Sen får du informationen att du har djupa vaginala bristningar och blivit klippt och fått en ändtarmsruptur. Under operationen, ja man måste opereras när någon har kastat in en handgranat där, så får du reda på lite i all hast att ändtarmsruptur kan innebära analinkontinens. Grattis. Efter en tid av jättemycket citodon, voltaren, ipren, xylocainsalva och morfinsprutor är det dags att åka hem från BB. Eller gå och gå, jag gick som Ringaren i Notre Dame i tre veckor eftersom det kändes som att tarmarna skulle ramla ur kroppen annars. Råäcklig paretentes; avslaget är minst sagt vidrigt och när du känner dig klar med BBs blöjor och är redo för bindor så kan det gå åt ett paket om dagen. Du kommer även att gråta när du bajsar. Du gråter för att det gör ont, du gråter för att det inte går att bajsa och slutligen gråter du för att det kommer ut en liten, liten harplutt. Bebisen snuttar dygnet runt När du kommit hem grinar du i minst i en månad. Dels för att man har små, små stunder av lycka men mest för att man blir galen av att bebisen ska äta hela tiden. Seriöst, hela tiden. Jag trodde att bebisen bara använde bröstet som mat och sen kunde man lägga ifrån sig bebisen. Det var ju inte så. Nu hade jag inga såriga bröstvårtor, hade jag haft det hade jag blivit galen på riktigt. Att ha en bebis hängades i tuttarna hela dagarna är som när någon kliar en på samma ställe hela tiden, vilket måste ha använts som en tortyrmetod under någon inkvisition. Det här gör ju att man hatar bebisen ibland (okej kanske inte bebisen men i alla fall situationen), detta brukar lösas bäst genom att bråka med sin respektive. Vaddå är man inte nykär och lycklig…eh..nä. Efter ett tag vänjer man sig vid att bebisen äter upp ens själ och bebisen blir faktiskt mätt och man kan umgås med bebisen. Den tittar på dig och ler. Man kan stoppa undan tuttarna! Halleluja. Här kommer man kanske på att man fortfarande älskar sin respektive och att även denne kanske vill ha en kram. Den har ont i magen Bebisen har jätteont i magen i början . Köp hem magdroppar, miniform, pysventil och lär dig magmassage. Det tar ett tag innan bebisens tarmar är utvecklade och det innebär att varje liten fis gör ont. Du måste helt enkelt massera fram pruttar och bajs. Samsovning och fri amning Vi köpte en Delta Baby Supreme Sleep, en skumgummimadrass som det är lite lutning på som bebis skulle sova på som förhindrar platt skalle och kvävning. Den tänkte vi ha i sängen. Då trodde vi att bebisen bara åt och sen kunde man alltså lägga ifrån sig bebisen. Så fungerar det alltså inte. Madrassen har vi nu i soffan i vardagsrummet och är uppskattad av bebis och katter. I sängen har det blivit så att vi sover brevid varandra och det fungerar hur bra som helst. Bebisen har varken kudde eller filt. Han sover under mitt täcke, supernära mig och gillar att riktigt borra in sig mellan tuttarna vilket underlättar självserveringen. Han är trygg då han känner att jag är där hela tiden och har alltid nära till tutten. Men rullar du inte över bebisen och kväver honom? Nej, jag har aldrig heller rullat över Robert på natten. Hur sover ni som rullar?

Oskar...

...och Edvins första möte! De kanske är framtida bästa vännen! Vem vet? Dom kommer iallafall umgås en hel del i höst eftersom morsorna kommer att göra det.

Bakslag...

...för lilleman! Det som var så bra några dagar. Han var ju relativt nöjd och det kändes som att jag hade kontroll på läget men de två senaste dagarna har varit jätte jobbiga. Mycket gråt och ont i magen. I morgon åker vi till Borås och ska bo hos Camilla och Daniel. Hoppas att det kommer gå bra men det finns ingen anledning att vara hemma. Har han ont i magen kan han ju lika gärna ha det där som här och så slipper jag vara ensam med han för det är väldigt jobbigt. Igår var vi på Bergvik en sväng. Jag köpte mig ett par till jeans för det kommer att dröja innan jag kommer i mina gamla. Sen åkte vi till mormor och morfar. Där fick jag lite avlastning och lunch. Det finns några tillfällen på dagen som godingen är nöjd iallafall och det är tur det annars skulle jag gå i bitar. Lyckades fånga ett litet leende i går morse. Var ute och gick en liten runda och Linus agerade vaktkatt hela rundan. Man kan tro att han är en hund i en katts kropp ibland. Ha ha ha!