wemadeawish

Här skriver jag mina tankar och vad som händer på vägen...

Veckan...

...som flög förbi. Bara morgondagen kvar och då ska vi få sluta kl 15 för läraren ska hem till Uppsala igen.

Fröknarna på förskolan tycker det verkar som att Edvin mer och mer accepterar föris och känner sig mer hemma. Han sover bra och äter bra. Han kör tydligen en del med dom och talar minsann om hur han vill ha det. Idag hade han grejat med cd spelaren, höjt och sänkt ljudet och när han vart nöjd med resultatet så ställde han sig och dansade. Ibland skulle man vilja vara en liten fluga på väggen så man fick se hur han är när man inte är där.

I morse när vi kom till skolan stod en del av sjukhuset i brand och det lät som fyrverkerier. Det var lite obehagligt för även om älven är i mellan så var det nära oss. Tur att ingen kom till skada.

Skoltjej...

...igen! Idag var första riktiga skoldagen med riktig lektion. Jag är helt slut i huvudet men det var riktigt intressant och en stor hjälp på vägen att senare välja inriktning. Bransch och servicekunskap nu i 6 veckor med en tillhörande TENTA i slutet. Mitt livs första, så vi kan ju börja hålla tummarna redan nu då. Det kan jag behöva.

Här nu ikväll utmanade jag mig själv ytterligare då jag stapplade iväg på ett steppass på Kilenegården med tillhörande styrka. Det gick faktiskt över förväntan men jag tog det säkra för det osäkra och kollade upp så att någon hade kunskap i hjärtlugnräddning innan jag startade passet.

Edvin har det bra på föris på dagarna men lämningen är jobbig. Han blir så förtvivlat ledsen och det gäller tydligen alla lämningar. Alltså han börjar gråta bara någon säger orden hej då. Spelar ingen roll vilken mamma eller pappa det är så idag fick han följa med en av fröknarna på morgonmöte för att slippa se alla avsked. Hoppas att det är en övergående fas och att den går över fort!

Delad...

...höstgarderob! Inga konstigheter!!

Lämnade...

...en stor bit av mitt hjärta i morse. Första dagen ensam på förskolan! Han blev ledsen när jag gick men jag ringde upp senare och frågade hur allt gick och det var inga problem. Han tultade runt och lekte med allt och alla. Jag fick resten av fönstren tvättade och övervåningen storstädad. Nu sitter jag och äter sallad i solen vid golfbanan och väntar på att klockan ska bli två så att jag får hämta hem vår ögonsten!

Måndag...

...i dag igen och förskoledags. Jag ska stanna kvar eftersom det var planeringsdag i fredags och vi var hemma. I morgon lämnar jag han för några timmar...förhoppningsvis. Beror ju på han då förstås och på mig med...undra vem som kommer gråta mest.

Helgen svischa förbi som vanligt. I lördags skura jag fönster och igår rensade jag garderoberna. Det ekar nästan där inne nu...iallafall på Pers sida. Jag har en del andra projekt att ta i tu med nu i veckan. Mest för att slippa sitta och tänka på E hela tiden men rätt gött att ha ordning och reda nu när livet blir verklighet igen.

Lördagseftermiddag var vi i skåre. Lekparken var rolig både för stora och små.

Ikea...

...idag för att köpa en liten pall åt E att stå på när han ska tvätta händerna. En enda liten pall för 39kr blev till en pall, kuddar, mattor, bilar, lakan, galjar, ljus, påslakan och ett tågset! Tågsetet fick han dock av mormor. Ikea är ju alltid Ikea och dom vet hur man ska lura en stackars morsa på pengar. Hahahaha! Har bara mig själv att skylla och sen köpte jag faktiskt inget som inte behövs ;-)

E spelade lite utebandy med sig själv när vi kom hem. Jag försökte vara med men blev bestämt utesluten ur laget...

Blåbär....

...mmmmm gott! Vi gav oss ut i svampskogen när mannen kom hem i hopp om att finna en kantarell eller två. Jag tog för säkerhets skull med en liten bunke att eventuellt plocka blåbär i varav P undrar vad jag ska med den till och tyckte det bara var onödigt. Det slutade med att vi inte fann en enda kantarell men P studsade runt som en kanin och plockade blåbär för fullt. Nu har vi tre påsar i frysen! E är nöjd:-)

08...

...sovare igår...05.30 idag. Ingen ordning på lilleman! Han var så trött att han somnade i bilen till förskolan så nu sitter jag och väntar på att han ska vakna.

Igår fick jag för mig att jag skulle försöka springa...(läs lunka) lite. Det gick ok men får lite ont i knät så jag tar det försiktigt. Sprang två km, gick en och sprang två till. Lagom. I söndags gick jag milen på kilene med Theresa. Nu är jag igång! Snart ska ju pt Olga ta tag i mig också. Då blir det andra bullar!!

Första...

...dagen på "föris" En modig liten kille klev rakt in i lekrummet och började plocka med alla saker. Han hade stenkoll på vart jag var hela tiden men drog sig inte för att utforska allt och lekte bredvid de andra barnen. Titt som tätt kom han tillbaka till mig och sa mamma och kramade om mig sen iväg igen. Han sökte sig till fröknarna och dom verkar jätte gulliga, väldigt lugna och trygga. Dock var det lite svårt att koppla av när lunchvilan kom och det blev mycket gråt ett tag men till slut somnade han också. Det ska nog bli bra det här och så kul att få vara med:-)

Nu håller vi tummarna på att det blir en bra natt för det var det INTE i natt!!

Nya...

...tänder på gång och dåligt med sömn för oss! E var vaken från 03.30-06 i natt och närmare gallskrek största delen av tiden. Phu! Han fick Alvedon och sov till 07.30 iallafall. Nu är pappan och han ute och går. Jag ska strax slänga mig in i duschen. Inga planer idag tack och lov. Känns som man var på storparty igår!

Två...

...hela dagar kvar med dig min skatt! Tänk att du är så stor att du ska börja dagis! Hädanefter lämnar jag en bit av mitt hjärta för några timmar om dagen till för just nu okända människor som ska uppfostra dig. Jag vet ju innerst inne att du kommer att ha det superbra och jättekul men vemodet i mitt hjärta finns där ändå...! Det kommer att kännas konstigt i början men det blir ju en vardag det också så småningom.

Edvins...

...farfar fyller 60år idag! Hurra hurra hurra hurra! Vi ska dit sen och fira.

Igår var på mörudden och badade. Premiär för mig faktiskt. Det var riktigt bra där. Jag Edvin och Malin åkte en sväng. Vi hann äta lunch, leka lite och doppa oss en gång sen kom regnet med buller och muller. Jag och Malin hade tänk cykla in till stan men vi ändrade de planerna ganska tvärt. Jag fick istället prova på att åka bussen från Hammarö för första gången i livet. Det va ju görsmidigt de:-)
Vi hamnade på tempel för att käka sen tog vi ett glas på koriander. Avslutade med en mjukglass på Timis. Bra kväll!!!

5...

...mil på cykelsadeln idag. Vi tog svängen runt sjön Alstern och min rumpa blev därmed något öm! E sov gott i carioten medan pappan cyklade oberörd och mamman flåsade som en hund men hem kom jag iallafall:-)

På eftermiddagen fick vi ett efterlängtat dopp och e lekte med stenar, pinnar och kottar på stranden. Getingberget är superbra för barn men det tycker alla andra som bor här också tydligen för det är tjockt med folk. E är likt sin far en liten badkruka så han är inte så intresserad av att doppa mer än sina fötter men det är ju ändå skojigt att titta på alla barn.

Idag ska vi nog träffa gudmor Malin och i morgon fyller farfar 60 år! Det ska firas!

Power...

...walk alldeles på egen hand i kväll! Svettigt å gött! Snart får jag färska räkor och gosallad till det:-)

Idag har vi hängt med mormor, morfar och moster Sara på Mariebergsskogen. Det blev inte så mycket djurtittande den här gången men vi badade desto mer. Eller ja, E badade för han kan bada naken. Vi andra hade inga badkläder med och det skulle ju sett för tokigt ut om vi också gjort det.

Nu väntar duschen!