wemadeawish

Här skriver jag mina tankar och vad som händer på vägen...

Framme...

...i Borås för att fira in det nya året! Vi ska stanna här till på tisdag tillsammans med Herman, Maria och Sixten. Sixten är 10 månader gamal så E tycker det är kul med en kompis. Skönt att komma bort lite. Nästa vecka börjar vardagen igen.

Nyår...

...firas i Borås! Trevligt! Vet dock inte hur det ska gå med lillemanns sovning eftersom han vill ha mig brevid hela tiden...Det problemet tar vi då.

Nu sitter vi i soffan hela familjen och tittar på På spåret och äter polkagriskarameller!! Nam nam!

Sjuk..,

...i en vecka nu lillskrutten:( men han är på bättringsvägen iallafall. Julafton kom, varade och flög förbi. Så är det varje år tycker jag. Nu är det nyår i sikte nästa gång. Då åker vi till Borås bara inte lilleman får bakslag på förkylningen. Han är fortfarande lite täppt men inatt sov han faktisk ganska bra och vaknade bara 3-4 ggr. Bättre än en gång i timmen iallafall.

Julklappar i massor fick E. Nämen vi köper inte så mycket i år till han resonerade vi men det höll ju inte...
Han fick väldigt fina saker och mycket bra kläder. Det behövde han. Jag fick också mycket fint! Nya skidor och pjäxor:) Presentkort och massa andra fina saker. Det är mysigt med jul även om lilleman inte var sig själv riktigt. Han blev lite övertrött och sov nästan hela dagen igår. Det är jobbigt med så mycket uppmärksamhet;-)

Piggare....

...idag som tur är! Det ska nog vara bra till julafton hoppas jag! Det är det enda jag önskar av tomten, att vår pojk ska få vara frisk på sin första julafton:)

Sover...

...sover och sover! Det är bra för febern hade gått upp igen. Nu blir det lugnt idag och i morgon så att vi är helt friska innan jul. På söndag ska vi ju till gammelmormor som fyller 80 år också.

Fy...

...va man blir orolig när lilleman mår dåligt. 39.6 i feber i natt! Som tur är har den gått ner nu. På 6 månaders dagen och allt!

Vår älskade älskade lilla pojk!

Stackars...

...lilleman har feber och är snorig! I två kvällar har han gråtit jättemycket när vi lagt ner han i sin säng. Måste vara för att han är sjuk så nu får han sova med oss så tar vi nya tag när han är frisk igen.

Två...

...olika fika besök idag! Först var grannpojken Wiktor här med sin mamma på förmiddagen. Sen kom Anna och Oskar förbi. Dagarna springer förbi och julafton är snart här:)

Snart...

...kommer pappan hem och då blir det Inge mera resa på ett tag för honom. Skönt!

Idag har 2 från Föräldragruppen vart här på fika. Fick återbud från de andra. Sjukdom och läkarbesök. Inatt sov E från 19.10 till 08.50 i morse!! Ja han vaknade ju några gånger för mat men ändå. Han sa inte ett knyst igår när jag la ner han i sängen. Han bara somnade. Skönt!!

Glad...

...skit! :)

Hänger...

...i soffan med den här godingen!

Mysig...

...dag på stan. Lillen va hos farmor och farfar och jag fick tid med syster att äta golunch och shoppa sista julklapparna. Nån mer har jag kvar men sen är det klart. Nu sover E sött och vi ligger döa i soffan. Trött! E vaknade 06.15 och var pigg. Det var inte vi! Då fick han leka av sig lite mellan oss i sängen sen somnade han gott igen och vi sov till 08.40:)

Det har kommit massor med snö idag. Mannen tar snöskottning till en helt ny nivå! Grannarna måste ha undrat;)

Helg...

...igen! Nu närmar sig julen med stormsteg. Bara en vecka kvar. Mysigt. Dagen har jag spenderat med syster yster. Snart flyttar hon hem till Sverige igen. Bra tycker jag. Tänkte försöka inhandla de sista julklapparna i morgon. Jag är nog inte ensam på stan;)

Glad...

...Lucia!

Älskade lilla tomte:)

Klockan...

...är halv nio och jag har gått och lagt mig! Är helt slut i kropp och knopp. E somnade kl åtta. Han var ledsen i närmare en halvtimme idag. I morgon kväll ska farmor och farfar komma hit och ha hand om han och läggningen. Vi ska på julbord med Pers jobb.

God natt:)

Snuvig...

...lillplutt:(
Han hostar och näsan rinner och inatt har han sovit dåligt. Han somnade på några sekunder i sin säng dock. Det är bra. Han var väldigt trött igår efter att Axel och Veran vart här.

På kvällen kom Malin förbi på middag och soffhäng. Det är skönt att kunna vara sig själv på kvällen nu iallafall.

Det känns att man är ensam med lilleman. Jag är tröttare och det är lite tråkigt att inte pappan kommer hem på kvällarna. Snart är det jul och då är han hemma massor:)

Idag ska vi ge oss iväg på fika till Sara och Maja i föräldragruppen. Edvin är så pass pigg så det går nog bra. Han är glad och pigg nu iallafall som tur är.

Pulkaåkning...

...härom dagen! Roligt tyckte Edvin och pappan:)

Väntar...

...på Veronika och Axel!

Är lite trött idag. E valde att vara vaken från kl 04 till 05 och när han och jag äntligen somnat om vaknar jag av ett konstigt ljud utanför dörren. Det var Linus som nödvändigtvis skulle bråka med en annan katt och dom jamade ikapp på vår uppfart. Jag fick snällt vira en filt om rumpen och tassa ut barfota för att hämta in han. Tossig och dan. Varför ska han envisas med att bråka och slåss när han är en gammal gubbe till kattåren???

Bloggen...

...har inte fungerat på några dagar. Vi har haft en lugn helg med lussebak, släktträff och fikabesök. Pappan har åkt till Sälen och kommer hem på onsdag kväll igen. Imorgon kommer Axel och Veran hit och snart kommer Sussie på fika:)

Helgen i bilder

 

Det...

...var kul att sjunga för de äldre!

Lussefirande...

...på äldrevården idag. E är pepparkaksgubbe:) Vi ska sjunga lite julsånger för dom för det tycker dom är roligt.

Igår somnade E på bara nån minut. Han grät till när jag la ner han men jag han inte ens utanför rummet innan han tystnade. Han sov till tolv sen fick jag hämta honom.

Klockan 14 idag ska vi på fika till Carola. Hon har fått en liten Alicia för 2 månader sen. Ikväll ska E va med pappan för då ska jag hem till Malin och umgås:)

Massor...

...med snö faller från himlen! Jeeeij! Vi ska knata iväg till Emelie och Alex sen. Tur det inte är så långt.

Igår tog det en kvart för lilleman att somna. Tyvärr var han ganska ledsen. Hoppas att han snart förstår att man inte behöver vara ledsen för att sova. Jag gillar inte när han gråter!

Femte...

...kvällen och nästan inget gnäll. Vi la ner han i sängen, sa ramsan och gick ut. Han grät en liten stund sen blev han tyst och började prata lite för sig själv istället. Han gnällde till ibland och grät lite efter 10 min men då gick jag in till han och efter det somnade han sen sov han utan något uppvak till 01.30. Så himla duktig! Jag känner mig som en ny människa igen eller kanske snarare som mig själv igen. Vi kan sitta i soffan och titta på tv själva i några timmar på kvällen och somna framför tv:n igen;) Bara hålla tummarna att detta håller i sig:)

Idag är det rytmik igen. Sista gången innan avslutningen på torsdag. Till våren blir det småbarnsrytmik i stället.

Julstämningen kommer mer och mer! Det är mysigt nu när det är kallt och lite vitt ute. Skulle önska lite mer snö bara.

Tjugo...

...minuter tog det igår för lilleman men han var inte riktigt lika trött som han brukar. Vaknar till ofta men somnar om inom 5 min. Från 23 sov han i ett sträck fram till kl 03 nästan:) då hämtade jag honom och han fick mat sen sov han hos oss fram till 07. Jag fick verkligen nästan tvinga i han hela ersättningen igår kväll men då stod han sig 7 timmar på den också. Bara att hålla tummarna för att detta håller i sig nu:)

Idag har vi inga planer. Utetemperaturen visar på -16 så vi stannar nog inne idag. Jag har städat badrum här på morgonen och nu sover plutten i min famn. När han lärt sig somna ordentligt på kvällen så ska han få vila i sin säng på dagen också men vi tar en sak i taget.

Vi messar nog Anna och Oskar sen och bjuder hit dom på kaffe så får pojkarna leka;)

Igårkväll bjöd pappan på söndagsstek och till efterrätt blev det citronfromage. Mums!

Nio...

...minuter innan lillen somnade! Det har halverats varje kväll! Det är ju galet igentligen att det fungerar men det viktiga är ju att det fungerar. Han vaknade till efter 45 minuter men gnällde lite sen somnade han om! Kan knappt tro att det är sant!

Fick greja lite med mina nyinköpta saker här på kvällskvisten

Idag...

...har vi haft en jätte mysig dag med adväntspyntande, lunch på stan och middag hos svärisarna. Edvin har varit hos farmor och farfar hela dagen. Han har träffat gammelmormor och gammelmorfar:) och dom har tittat på hockey.

Jag har köpt lite grejer på lagerhaus och pappan köpte sig nya skor på stan. I morgon ska vi till gammelfarmor och fira hennes 87-års dag.