wemadeawish

Här skriver jag mina tankar och vad som händer på vägen...

Valde...

...idag att ta en tur till Bergvik. På köpcentret hade vi sällskap av stora delar av Karlstad med omnejd. Jag skulle bara byta storlek på ett par jeans och lämna tillbaka en klänning men lovade Edvin att vi även skulle besöka gamestore. Vi fick med oss ett spel som jag försökte mig på men jag fattar ju mycket lite. Edvin listar på en gång ut vad man göra. 


Killarna har besökt badhuset idag också. Jag stannade hemma och provade att köra en timme med styrkeyoga. Det va jobbigt men gick bra:-)

Imorgon är det slalomskolan igen. 





Vecka...

...två gjord och det har gått bra. Nu ska vi njuta av en ledig helg!! 😃

Den...

...här fina killen fick träffa både barnläkare och BVC-sköterska idag. Igår kräktes han på morgonen igen och det går bara två veckor mellan varven så nu vill vi veta vad det är. Besöket gick bra och vi pratade massor med läkaren. Han ställde frågor och Edvin svarade så bra på allt. 

Läkaren drog slutsats att det är en orosmage och att det handlar om lite ängslighet och att inte trivas iballa lägen. Edvin är en kille som vill ha full kontroll och han gillar inte förändringar. Allt ska vara riktigt och rätt och rutiner är A och O. Blir det några förändringar så blir han orolig och då kommer magontet. Jag vet hur det är för jag är precis likadan. Vi få jobba extra mycket med hans självkänsla. Förskolan är informerad så vi ska hjälpas åt med detta. 
Han vägdes också och hade gått ner i vikt sen sin 4-års kontroll så vi ska tillbaka om 2 veckor och se så att han inte går ner mer.

Slalomskolan...

...gick så bra och jag är jättestolt över vår lilla kille. Han som alltid brukar vara så blyg var väldigt framåt, räckte upp handen och svarade på frågor så ledaren ställde. (Ok, jag hade mutat med lite godis om han var duktig idag men ändå) Bara att gå runt i pjäxor i enochhalv timme är ju en bedrift tycker jag s hatar att ha på mig de där obekväma sakerna!!


Unnade...

...mig en ny frisyr i fredag medan städfirman va hemma och gjorde fredagsfint!! Jag kände mig verkligen lyxig.💇🏼


Veckans arbete har gått bra förutom det lilla bakslaget på onsdagen. Veckan som kommer ska jag jobba lite längre dagar och ta helt ledigt på onsdagen. Det kan nog vara bra att göra så i början så att jag får en återhämtningsdag. 

Igår var jag och Edvin ute vi Tuggelite och byggde oss en igloo. Han åkte lite skidor också. Idag var det mycket sämre väder och spåren var utsuddade rejält. Vi tog en fika i våffelstugan istället.
Ikväll ska Edvin på sin första slalomträning. Vi håller tummarna att det kommer att gå bra!

Bättre...

...dag idag och jag mådde bra igen. Men det är svårt att vara på jobbet i bara 2 timmar. Tror jag var där i 3 1/2 idag men imorgon går jag tidigt för jag har äntligen tid hos frisören. Det var alldeles förlängesedan! 


Idag har jag provat att träna lite. 10 min cykel och en styrketräningsövningar plus lite yoga då förstås. Jag får va lugn med pulsen bara så att den inte sticker iväg. Det utsöndras nämligen samma hormon i kroppen som vid stress när man kommer upp i högre puls och då blir jag dålig. Annars ska träning vara jättebra för att motverka stress men inga högs pulsar. 


Idag...

...stannade jag hemma från jobbet. Jag vaknade med stresspåslag och ont i huvet.Jag hade ont hela dagen igår också. Antagligen för att jag spänner mig omedvetet. Även om jag inte jobbar länge om dagarna så blir det många intryck som jag inte är van vid. Jag har bara vilat idag och varit hos sjukgymnasten. Hon satte akupunktur på mig och efter det så släppte 

Huvudvärken.

Idag har Edvin med sig en lekdate hem från dagis. Dom blir så stora...💕

I...

...morgon börjar jag jobba igen. Bara på 25% och det ska bli så kul att få komma igång igen. Jag känner att jag är redo för det nu. 


Promenader och ganska mycket mindfullnesövningar har hjälpt mig. Jag har även börjat träna en del yoga. Mest lugn yoga men jag tränar på en del svåra övningar. Någon utmaning måste man ge sig själv. 😉 
Om någon månad kanske jag kan göra dessa ännu bättre!

Skidpremiär...

...för i år! Pappan har ju lagt en hel del timmar på att göra snö, skjuta ut den, pista och dragit spår så nu finns det 450 efterlängtade meter spår på Tuggelite. Där slåss unga som gamla om att få lite träning på längdskidorna. Edvin åkte både igår och idag. Jag tog en härlig långpromenad i det fina vädret och Per jobbade vidare med att få ihop ännu längre spår. 


Nwt var där och idag också så nu är pappan kändis😁

Idag...

...har jag varit hos terapeuten och vi kom båda fram till att jag är mogen för att gå tillbaka till jobbet nu. Bara tjugofem procent till att börja med men det känns väldigt rimligt och bra. 


Jag har fortfarande problem med fysiken. Den finns inte riktigt där. Jag kan inte få upp pulsen och jag har ont i leder och muskler. Därför har jag börjat yoga lite varje dag. Det är kul och avslappnande sen tycker jag att det är roligt också. Det finns många svåra övningar och det är bra att ha något att träna på. 
Jag köpte mig Paolos yogabok igår och har redan gjort två olika pass. Den är bra och han har många bra saker att skriva som får en att tänka efter.


Igår...

...tog jag mig ut efter att varit nerbäddad nästan en vecka. Det va skönt med lite luft. Vi grillade korv vid Tuggelite. Idag öppnar våffelstugan där uppe så vi lär gå dit och käka en våffla. Edvins önskan. I morgon börjar verkligheten för han igen. Dagis. Det blir bra för han det för nu är han frisk och har väldigt mycket energi att göra av med. 

Jag har tid hos vårdcentralen så får vi se vad hon säger. Ev. börjar jag jobba om en vecka lite smått. 

Sjukstuga...

...igen! Denna gången är det jag som är nerbäddad. Förkyld, ont i kropppen och knoppen. Jag mår ändå lite bättre idag än vad jag gjorde igår. Nu får det allt va bra med sjukdomar för ett tag framöver när detta är borta tycker jag!


Hittade en gamal bild på Edvin från första sommaren i huset. Lilla fina godingen!

Nyårsafton...

...blev tilllslut genomförbar. Lite sliten kille men han höll sig ändå vaken för att se fyrverkerierna klockan tolv. 


Vi fick så himla god mat! Allt var supergott verkligen. Duktiga män vi har som lagade allt detta!