wemadeawish

Här skriver jag mina tankar och vad som händer på vägen...

Nyss...

...hemkommen från en trevlig eftermiddag hos Mallan och Jeppe:)
Edvin badar och en pizza ligger och väntar på mamman. Imorgon är det röd dag igen! Två söndagar på rad!

21.30...

...somnade morsan igår på påskafton! Undrar när man kommer känna sig pigg på kvällningskvisten igen?? Var ju uppe med tuppen och tvätta fönster förstås. Fick bra hjälp med städning av E också.

Vi spenderade dagen hos svärisarna och blev bjudna på god påskmat och gott vin. Inte dumt!

E tar sin långnap nu och jag sitter i solen och bättrar på min afterskisolbränna. Eller som det nu snarare är, morsledighetsansiktsbränna.
Snart åker vi till Malin och jeppe på lite fika och en hockey stund. Semi mellan Färjestad och....nåt lag!

21.22...

Glad...

..,påsk!!

Träna...

...träna träna!! Jiiihoo!

Södra...

...Råtorp häng! Vi har lekt med Alicia och morsan blev bjuden på lunch:) Bra tisdag!

Idag kommer pappan hem och stannar under morkullevägen 12's tak i fem dagar. Vi kommer ju hinna tröttna på han ;) Nej då det kommer att bli så skönt att ha han hemma. Vi längtar lite tills han kommer idag för då ska Edvin och morsan testa svarta faran! Pappan har fixat en hjälm till Edvin nämligen! Då kan vi susa bort till affären på nolltid:)

Nu ska jag ta tag i damsugaren, kasta in en tvätt och dola lite innan frulle medans E är nöjd på sin filt dolandes med sina leksaker.

Super..

...förkyld son igen! Alltså en trött mamma och pappa!!

Moster Sara har hängt med oss idag! Trevligt! Pappan är på jobb igen men är ledig fem dagar över påsk. Vårvärmen väntar nog dock tyvärr lite på sig men jag och Anna satt och tog en kaffi vid solväggen idag och det var himla gött så solen värmer iallafall! Nu badat mister och snart ska han sova. Bara att hålla tummen för en bättre natt i natt!

Super...

Ååååh...

...herre Gud! Sprang lite idag! Det var nog ungefär 25 månader sen sist!! Blodsmaken i munnen bevisar det! Nej jag sprang ju naturligtvis inte hela rundan. Gick lite ibland! Kan ju inte tok chocka kroppen för då ramlar jag väl ihop!

E bestämde sig för att klockan 05.40 var det färdigsovet! Snälla pappan tog med sig den tokpigga sonen upp så den toktrötta mamman fick sova lite till! Tackarrrrr!

Sen ska vi göra roadtrip och kolla lite! Nu sola vid solväggen!

Kladdar...

...lite i det nystädade huset!

9...

...månader idag!! Det sa bara poff!!

Baka...

...bröd! Väldigt gott och enkelt! Ola Laurizon gi bröd!

Recept om man vill prova!

Ingredienser:
2 dl havregryn
5 dl grahamsmjöl
1 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
3 msk honung
1 dl valnötter
1 äpple
4 dl naturell yoghurt
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke.

Klä en stor eller två små formar med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 60-70 minuter.

Jag brukar även ha i torkade aprikoser:)

Snön vräker ner och det är ett riktigt busväder! Vi skippar förmiddagspromenaden i dag också. Hoppas på att det är bättre till sen!

Träningsvärk...

...delux och trött idag så vi hoppar över förmiddagspromenaden och myser i soffan istället. Anna och Oskar är sjuka men vi knalla iväg till arken sen för lite sång och dans:)

Igår fixade jag i E'S rum. Upp med lite tavlor och fina väggdekorationer. Gillas inte till 100 % av pappan men den tapeten som är nu kommer E ändå inte vilja ha när han får egen vilja.

I eftermiddag kommer mormor och morfar på besök.

Bad...

...som sagt!

Badstyle...

...alla Edvin! Golvbrunnen är helt klart intressant!

Åre...

...kallade på pappan så nu är vi ensamma igen. Vi har hunnit med 2 promenader idag. En med Camilla och Daniel och en med Malin. Nu badar E för snart ska han sova och jag ska dö i soffan lite framför tv:n. Även fast E lät oss ha sovmorgon till 8 i morse så är jag super trött och blir inte jätte långvarig ikväll. I morgon är det en ny vecka igen.

Blinka...

...lilla stjärna där, hur jag undrar var du är???

Gla...

...fredag på er! Min morsa skrattade åt mig...förstår inte varför...???

Kan...

...själv!

Tack...!!

...bebisen för att du sov inatt!

Igår lekte vi med dom andra bebisarna. Dom var lite överallt och ingenstans. Kryper och ställer sig upp mot allt. Vi har ju inte behövt säkerhetsåtgärda huset för sånt än. E sitter där vi sätter honom. Han kör på den mer finmotoriska linjen. T.ex. så har han nu suttit på sin filt i en timma och pillat med leksakerna i sin korg. Ganska behändigt faktiskt, men visst, vi tränar allt lite krypning också:)

Snart ska vi ut och gå med Anna och Oskar. Ska bara leta fram eskimådräckten!!

Snälla...

...bebisen!! Sov inatt!!

Oskar...

...och Edvin är bästisar! Lite som Bill och Bull, trasan och banane, Pling och Plang...fast lite coolare, ganska mycket också! Typ som Batman och Robin kanske!

Nu...

...ska fläsket förbrännas!!! Nu SKA dom sista kilona bort! Även fast termometern visade på -13 i morse så kommer det säga svosch och så är våren här då man ska bära tighta linnen och kjolar, och jag vet att jag kommer att stirra på mig själv i spegeln och tänka herregud, det här går inte och byta kläder sisådär 15 ggr. INTE kul!
På morgonen gör jag akrobatiska övningar på pilatesbollen och sen blir det en promenad. Detta verkar inte hjälpa massor just nu så det får bli att dra ner på sockerintaget också. Synd bara att det är så himla svårt...och rätt tråkigt också.

Idag kommer yo mamas hem (vi kallar oss så i vår fejsbookgrupp) och jag har gjort lchf chokladmosse med lchf maränger till. Allt detta var klart innan 08 i morse. Är man småbarnsförälder så är man;)

Lilleman sover i vagnen och jag väntar på att solen ska komma fram! Närsomhelst nu!

Kinkig...

...son! Fint väder och snart barnsäng. Pappan är borta på mässa igen och nu längtar jag tills denna tid är över! E har nåt bekymmer som tynger han. Tand, förkylning, saknar pappa?? Nåt är det. Kanske en kombo av allt. Igår var jag tvungen att ge han Alvedon. Han var otröstlig på eftermiddagen. Sov dåligt inatt och bajsar ung 7 ggr om dagen. Det kommer nog snart upp en tand skulle jag tippa på.

Stackars liten...:(

Gunga...

...lite grann, gunga lite grann, gunga lite bak och lite fram!!

Natten...

...var ok. Dock var det svårt för lilleman att komma till ro och sova igår kväll. Hemma hos Daniel och Camilla gick det icke! Pappan tog med han ut o vagnen... gick inte, jag vyssade...gick inte, jag ammade...gick inte. Tillslut fick vi åka till hotellet och släcka ner alla lampor. Då somnade han som en stock bredvid mig. Mycket intryck och fortfarande sjuk gör ju inte saken bättre. Men det är skojigt att leka med Alfred och Lisa:)

Lite...

...av vad jag hittade i Fredrik Backmans blogg:)'

Visst.
Jag reserverar mig för att jag eventuellt är överentusiastisk. Fine. Men jag har alltså aldrig bott på ett all inclusive-hotell förut. Och de har alltså en 24-timmarsbuffé här. Och en 24-timmars glassbuffé. Och idag lät en liten glad man som jag tror heter Franco mig styra ölkranen i poolbaren själv.
Det är möjligt att man kanske romantiserar sin första gång lite. Visst. Men än så länge är jag rätt jävla såld på konceptet. Jag erkänner det.
De låter en liksom styra ÖLKRANEN här.
Men, ja. Ni vet hur det är. Man reser med sin familj, och alla är förstås inte lika lättimponerade. För min son till exempel, 2,5 år gammal, är hela resorten som vi bor på än så länge på sin höjd en axelryckning och en kvävd gäspning. Vilket förstås har ganska många orsaker, men den främsta varandes att vi med oss på resan har hans farmor och farfar. Och inatt sov han i deras rum. Och imorse när jag kom in och skulle hämta honom för frukosten satt han i ett hav av Lego i deras säng medan hans farfar lagade ett leksaksflygplan och hans farmor matade honom med chokladkex.
När han hade tagit en tugga av ett chokladkex tittade han sorgset på det, tittade på sin farmor och sa ”sönder”, och räckte tillbaka det. Och då fick han ett nytt chokladkex. Som han tog en tugga av, innan han tittade på sin farmor, skakade bedrövat på huvudet och sa ”också sönder”. Och då fick han ett nytt chokladkex.
Så det är inte direkt svinenkelt att göra en 2,5-åring imponerad av ett hotell.
När man har en farmor och farfar är liksom hela livet all inclusive.

Någonting säger mig att det är precis såhär det kommer bli i E's liv framöver. Och det är väl precis så det ska vara;)

Tåg...

...är kul att åka fast man är lite sjuk. Ingen feber på två dagar men en rinnande näsa dock. Reser ju men Alfred och Lisa och dom är spännande att kika på:)

25...

...år idag!! E's fadder/gudmor, min bästa vän Malin!! Snart ska vi dit och fira henne!

Puss...

...unge!!

Skruttungen...

...har feber och har idag varit rätt kinkig!! Håller tummarna nu att det inte är långvarigt och att vi kommer iväg till Borås på fredag. Lilleman ska ju få åka tåg!

Det...

...här gjorde vi idag:)

Gjort...

...av med pengar på stan, umgåtts med farmor och farfar och sett på Mello! Nu ska den här morsan gå till sängs! Trött i ögat. I morgon kommer pappan äntligen hem!