wemadeawish

Här skriver jag mina tankar och vad som händer på vägen...

30-års...

...festen var trevlig igår. Vi var kvar i hela 5 timmar. E blev lite missnöjd i slutet så vi bestämde oss för att åka hem med han. Det blev nog lite för mycket ljud och intryck men tyckte att han var väldigt duktig ändå. I förmiddags var mina kusiner, faster och farbror här och hälsade på. E fick fina presenter igen. Bortskämd liten sötnöt det dära. Sen gick vi till Anna och Martin för att titta på lilla Oskar som kom till världen för 10 dagar sedan. Så söt! Edvin var stor helt plötsligt. I morgon börjar per jobba igen. Då får vi se hur det går att vara ensamma. Det går nog bra.

Trött...

...då E ville vara pigg 04.45 i morse! Som tur var somnade han om några gånger. Snart ska vi på fest men först måste vi försöka städa lite hemma. Ser ut som helsike kan man säga!

Pappan...

...har mys med sin pöjk! Mamman äter godis :) I morgon ska vi på fest till jeppe och Malin. Hoppas hoppas att E är på gott humör i morgon. Dagen har vart jättebra. Lite magknip men inte alls farligt.

Vissa...

...dagar är mer krävande än andra. I onsdags åkte pappan hem ifrån kvart i tio på morgonen på 40-års fest som skulle vara hela dagen och halva natten. Vid samma tidpunkt bestämmer sig E för att börja gnälla och vara onöjd resten av dagen. Inget hjälpte för att få honom glad utom att ha honom i famnen. Jag kunde knappt gå på toan utan att han skrek. Till slut kändes det som att jag skulle gå av på mitten. Jag fick hjälp på kvällen av E,s farmor som avlastade mig i två timmar. Det var guld värt. När han väl somnade för natten så var han lugn och sov som en stock. Igår var han en helt annan bebis. Mycket lite gnäll och vi kunde göra massa roliga saker. Först var vi hos fam Vikman och fikade. Sen hade E en läkartid. Allt såg bra ut och han väger nu 4600 g och är 54 cm. Mat får han ju iallafall. Efter det besöket åkte vi ut till soludden. Det blev sysslinghäng för hela slanten för E eftersom tinnas bror med fam också var där. Han är poppis och alla vill ha honom hos sig. Tur han var en nöjd bebis då. Per var ute på sjön med Rune och Mats. Dom fiskade abborre och fångsten blev bra:) Idag är det pers sista semesterdag och vi ska åka till Molkom på förmiddagsfika. Sen kommer mamma och pappa en sväng.

Gymträning...

...på kvälls kvisten. Pappan försöker att få en puss. E försöker få mat ur pappans näsa. Jag och Edvin var ute en sväng med babybjörnen förut. Han gillade att sitta framåtvänd ett tag tills det blev jobbigt för nacken. Bra träning om man bara går en liten sväng. Vi har även lekt med dom nya leksakerna som han fick av familjen Dahlin igår. Det är kul nu för han fäster blicken på grejer och följer dom. I morgon är pappan borta hela dagen och halva natten så det blir bara Edvin och mamma dag i morgon. Kanske att vi kan åka och hälsa på nannyn Malin om dom inte ska ut på sjön.

Godmorgon...

...lite tidigare än vanligt idag. E ville vakna 06. Mulet idag med. Stackars alla semester firare som inte åkt iväg nån stans. Inget sol och bad för dom inte. På lördag ska vi på jeppes 30-års fest! VAAD SKA JAG HA PÅ MIG????? Allt är ju för litet och jag måste ju ha nåt som jag kan amma i...åh herre Gud. Igår var Tove, David och lilla Alva här. Så trevligt att träffa dom. Tiden går så fort! Alva kan snart gå och har blivit så stor. Edvin fick en jättefin present! Massa fina fåglar att tugga på:)

En vecka gammal, fyra veckor gammal

Kul att se hur han ändrar sig. Tycker ändå att han är sig lik. Många säger att han är lik per när han sover och mig när han är vaken. Natten var lite kinkig annars var han helt underbar igår kväll!! Han var nöjd i 3 timmar och bara låg och tittade. Nu är han också nöjd. Har precis fått frukost och sitter i sin babysitter och tittar ut genom fönstret. Hoppas att det är dropparna som fungerar. Jag ska försöka att rapa honom mer i natt. Jag får resa mig och gå runt en stund med han helt enkelt. Idag kommer Tove och hälsar på. Alva är nog också med hoppas jag. Söta fina Alva. Hon kan få bli Edvins fru i framtiden ;)

Lund...

...besök idag av Jonas och Cecilia. Vi åt lunch och fikade. Himla trevligt. Jag och Cecilia pratade graviditet och bebis mest hela tiden. Dom ska ha i november. Annars har dagen vart rätt lugn som tur är. Edvin har sovit mest och nu sitter han hos pappan och pratar. Skönt att det inte är likadan skrikfest som igår. Jag ökade dosen på dropparna idag. Barnmorskan sa att man kunde göra det. Det gjorde inget. Vi kör en hel del massage också och hoppas på det bästa helt enkelt. Igår bröt jag ihop en smula...tur Malin var här och tog E en stund. Även om det bara var för en stund så hjälper det supermycket att få en liten avlastning. Edvin gillar sin nanny:) Nu är det solsidan som i ska se på. Det är så himla kul!

Uuu...

...en sån där onöjd dag igen. Nästan bara gnäll och gråt och vaken mest hela tiden. Idag känns det inte som att dropparna har hjälpt det minsta. Ursch! Hoppas att det vänder snart. Lillen fyller ju en månad idag. Tråkigt att ha en dålig dag då :( Mamma och pappa har varit här på besök och snart kommer Malin och grillar med oss. Familjen har precis vart ute på en liten prommis. Vi hittade en liten ödla på vägen!

Favorit...

...nappen är rosa med körsbär på:)

Nanny...

...besök idag för E. Vi var på lager 157 oh shoppade lite. Igår var vi hos henne och fikade och fick även lunch:) Malin napptränade med Edvin och idag tar an nappen bättre än någon gång förr. Pappan tränade även inatt när han inte ville sova. Igår kväll var vi över hos grannarna och grillade. Himla trevligt. Edvin sov hela tiden. Han har ju så ont i magen plutten. Nu har vi köpt både semperdroppar och minifom så jag hoppas verkligen det blir bättre nu. Mitt hjärta klarar inte av att höra han gråt. Jag skulle göra allt för att ta smärtan åt han om jag kunde. Igår föddes Edvins nya kompis. Anna och Martin fick en liten son. Väldigt kul! Skönt att ha några att umgås med i höst!

Bergvik...

...var stillsamt och lugnt idag. Vi var ute på några ärenden. Jag behövde skriva på ett papper på jobbet och Edvin behövde shorts och en keps. Shorts fann jag men ingen kepa. Vid tvåtiden kom i Isa och Andreas hit och fikade. Gissa vad Edvin fick för present:)

Fint...

...väder idag! Om Edvin håller sig vid gott mod så åker vi till gammelmormor och gammelmorfar sen. Morgonen har varit bra iallafall. Pappan har redan åkt dit för att fiska. Hoppas att han får någon firre :) Idag är E uppklädd med framtidens ledartröja, hoppas iallafall pappan på.

05.30...

...och så här pigg är jag... Dags för morsan att gå upp!!

Sitter...

...ute i solen och försöker få färg på min blekfeta mage. Den är liksom kritvit medan resten av kroppen har en ganska ok färg. Nu tänker jag ju inte direkt visa magen för någon men solar den mest för min egen skull. Körde en snabb (eller ja inte så snabb som jag brukar men...) power walk innan lunch. Det gick ok tills jag var 10 min hemifrån ok lilla E blev panik hungrig och började gallskrika. Då fick mamman även testa löpsteget lite grann för att komma hem snabbare. Det gick INTE snabbare kan jag meddela. Joggningen får vänta lite tills jag fått upp flåset på promenaderna först. Nu sover E äntligen i sin vagn ute i skuggan. Han var nöjd i morse men lite mindre nöjd innan han somnade in nu. Övertrött gissar jag på. Vi försöker nappträna så att han kan finna tröst i något annat än mina bobisar. Det går sådär...

Onöjd...

...bebis idag! Det är frustrerande att inte förstå vad som tynger han. Tror ju att magen kniper men jag vet ju inte. Jag r varit och hälsat på mamma och pappa idag. Senare var Daniel och camilla här hos oss. Dom har precis gått hem. I morgon ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. En promenad på sin höjd. Får se om Edvin är mer nöjd då. Det kan ju vara så att han blir stressad av för många olika människor. Han är ju bara 3 veckor. Det kanske blir mycket intryck. Vi får prova oss fram helt enkelt. Mormor med Edvin.

Tidningens...

...prins idag!!

Precis...

...hemkommen från soludden,Tinna, Rune och David. Tjejerna är i USA. Det var fint väder men blåsigt tyvärr. Killarna byggde på ett trall och vi satt och pratade. God mat fick vi också som alltid när vi är hos Tinna.

Förlossningens...

...historia. Det började som sagt med svaga värkar 07.45 på onsdag morgon. Kvällen innan hade vi varit på 30års firande hos Jesper och jag tyckte att det var ovanligt lugnt i magen. Jag kände honom men det var inte samma virrvelvind som vanligt. Han gjorde sig väl redo antar jag. Kl 17 på eftermiddagen ringde jag förlossningen och berättade att jag haft värkar i 7 timmar och hon tyckte jag skulle höra av mig på kvällen igen eller om det ej kändes hanterbart. När jag ringde tillbaka så svarade Stina och då ville jag åka in. 21.30 kom vi dit och strax därefter började jag kräkas vid varje värk så då fick vi bli kvar. Med morfin, brickanyl och primperan fick jag äntligen sova några timmar. Inte ens en cm vart jag öppen. Motivationen försvann då kan man säga. På morgonen orkade jag kämpa med värkarna till 09.30 ung sen ville jag ha bedövning. Då var det 3 cm öppet och jag var helt slut. Jag fick dropp och sen sattes epidral in och jag blev helt smärtfri! Underbart! Jag kunde äta och sova utan att känna ett smack! 5 timmar senare var jag öppen nästan 10cm och epidralen togs bort. Värkarbetet startade vid 18 tiden och 18.59 var han ute. Hjälp, det gjorde ont men det är ju som alla säger. Man glömmer verkligen bort smärtan efteråt. Jag vet att jag tänkte, aldrig igen!! Men nu skulle jag göra om det tusen ggr om ifall jag var tvungen. Mannen servade mig med vatten, sportdryck och kämparord under tiden. Jag vet att jag höll på att dra sönder sängen men oanade krafter liksom bara kommer. När han ploppade ut så var navelsträngen så kort att jag inte såg han. Jag vet att jag grät massor och högt av både smärtan, lättnad och hans höga skrik. Då visste jag att han var ok. Per klippte navelsträngen och tillslut fick jag honom på bröstet så jag fick se hur han såg ut. Lite blå och skrynklig men underbar. 5 års väntan var över! Här mådde jag som sämst och hade väldigt väldigt ont!

04.30...

...spärrade Edvin upp sina blå i morse. Himla morgon pigg ibland den dära bebisen. Han fick lite mat sen gick vi fram och tillbaka en lång stund så att han somnade om. Mamman fick sova till halv 8!! Nu dricker jag kaffe och lilla E hickar i babysittern. Idag ska vi ut till Tinna och Rune i stugan igen. Det är så fint där ute och det går bra att ha lillen med sig. Synd att jag inte får bada än bara. Jag får lapa lite sol istället:) Ögonsten på morgonen när han är nöjd

Jaaa...

...det fungerar igen! Nu har det ju hänt så mycket sen sist jag skrev. Lilla E är ju född och redan 3 veckor idag just nu för en timme sedan. Onsdagen Den 20:e, 07.45 på morgonen fick jag de första värkarna och torsdagen den 21:e 18.59 föddes han. Allt gick bra men det vart väldigt utdraget och jobbigt. Såhär efteråt känner jag ändå att det var en dräglig förlossning och världens finaste lilla pojk kom till oss. 3315g och 48cm lång. Edvin Lukas Englund.

Provar...

...ett inlägg här nu får vi se om appen fungerar???