wemadeawish

Här skriver jag mina tankar och vad som händer på vägen...

Sjukstuga...

...light version kräver mat som vill ätas, dryck som vill förtäras och aktivitet som passar detta. Alltså korv med bröd, utspädd juice och Emil! Då är barnet nöjt! 


Första...

...veckan gjord och den sprang iväg! Det har varit kul och lärorikt även fast det är lite svårt. Igår fick jag vara med och byta filter så någon nytta har jag väl gjort iallafall:-)

Edvin har fått en liten förkylning igen och har vart lite småkinkig idag. Vi får ta en lugn eftermiddag och vila lite extra. Pappan åkte till Tyskland nu och är borta till tisdag.  Värdo men inget att göra åt. 


Gäsp...

...gäsp! Får gå upp i ottan nu när jag börjar 07 plus att i natt bestämde sig E för att vara vaken mellan 01.40 till runt 02.20. Både jag och per var in till han. Nu sover han gott dock. Tur det för igår morse vaknade han 05. 

Fjärde dagen idag då. Nu ska jag vara med en ny kille. Igår justerade vi temperaturer igen men fick även ett case av en dam vars bil satt fast i en snödriva. Vi grävde och grävde tillslut kom hon loss. Dagens änglar och hjältar i vardagen var va hon sa. Jag kallar det karma:-)

Praktik...

...dag två avslutad. Phu! Mycket att lära sig men kul. De mesta felanmälningar just nu beror på för låg temperatur och vi har i princip bara besökt skolor. Nu förstår jag hur svårt det är att ställa rätt temp i så stora fastigheter så att alla blir nöjda:-P

E får ju en extra timme på föris nu och det märks tydligt. Han har kapat sin entimmas insomnigsrutin  med 58 minuter. Det är nära på bara att lägga ner han i sängen så sover han. Idag tittade vi på Emil när vi kom hem och åt smoothis. Det hade han tydligen beställt på skötbordet sa Fia.:-)


Skidpremiär...

...äntligen!! Det var 3 år sedan jag stod på ett par skidor och det var ett år sedan jag fick nya i julklapp. Nu äntligen fick jag prova dom. Det gick över förväntan faktiskt och jag hasade mig runt i spåren närmare två timmar. Mör och utslagen somnade jag tidigt och gott igår kväll. Nu sitter jag och äter frukost innan mina fem veckors praktik börjar på kommunen. Lycka till mig själv:-)



Frågade...

...Edvin i morse vad han ville göra idag....
-aajkeeeeea, sa han. Moooosch!
Hahahaha denna ungen är så rolig. 
Vi har ju varit på Ikea några gånger han och jag när vi har varit lediga och ätit köttbullar och mos och det kommer han ihåg. Dock somnade han i bilen dit så vi skippade Ikea och jag hoppade in på plantagen för att köpa några blommor lite snabbt. När jag startade bilen igen vaknade han så idag har han sovit sammanlagt 20 minuter. Blir nog en tidig kväll för lillemans del:-)


Hööögt...

...betyg fick sen här lilla skrutten på läkarbesöket. Dom tyckte att han var så duktig på att prata så dom stod som två fågelholkar och tittade på varandra. Det var sällan en 18-månaders ville prata så mycket med doktorn:-)
Sen kom sprutan oh det var ju inte lika kul men det var över fort och nu håller vi tummarna för att febern håller sig bort:-)


Äntligen...

...fick jag burret fixat! I utbyte mot en hel del kontanter dock men det var det värt. Klippte bort närmare 2dm så nu kan jag kamma det igen:-)
På kvällen firade jag den avklarade tentan med middag och bio på stan med Säfflan. Väldigt trevligt. Bra film men lite lång. 3 timmar i biostol kan ge lätt träsmak men det var det värt.

I morse skrev vi papper på lian och jag frågade om tider men det var inga problem att få gå tidigare eller komma senare om jag behövde sa han. Fredagar slutar dom tydligen tidigt på också så det är ju tummen upp på den. 

Nu ska jag åka till föris och hämta E. Tid för vaccination och lälarkontroll. 


Imorgon...

...är det tentadax och jag har pluggat hela dagen. Efter detta kan jag lämna skolan bakom mig för ett tag för sen blir det praktik. Nu är det bara att hålla tummarna för att vi inte blir drabbade av magsjuka för den florerar tydligen på avdelningen igen. 

Efter tentan i morgon ska jag unna mig en frisörstund. Mitt barr till hår ska få sig en omgång. 



Fredag...

...kväll och hög mysfaktor!! Emil på tv:n och en Edvin i knät. Pappan spenderar fredagsmystiden framför datorn och kör lastbil:-P

Payoff...

...av det hårda slitet!! Känslan är förbaskat skön och jag är stolt över mig själv! Med rätt mat, massor av styrketräning och väldigt många nej tack till diverse sötsaker. Största motivationkällan till detta är min fina vän V som uppnått otroliga resultat efter samma "recept". Hon är verkligen en vandrande reklampelare för mammafitness pt-online. 

Nu är det bara resten av våren kvar ;-)



Redan...

...fredag i morgon!! Tyvärr kan jag inte ha E hemma för jag måste plugga inför tentan nästa vecka. Lämningen igår var hjärtskärande men idag gick det jättebra. Han ville till och med vinka i fönstret. Att gå hem från föris är ingen hit dock. Det blir en väldig kamp med gråt och tandagnisslan. Inte jättekul men antagligen ett bra betyg till föris fördel. 

Dessa hörselskydd alltså!! Populära som få!




 

Tillbaka...

...till skolan i morgon igen. Ett långt trevligt lov är över och nu väntar en STOR tenta och sen praktik på teknik och fastighetsförvaltningen på Karlstad kommun. Det ska bli spännande men inte minst lärorikt eftersom detta är helt nytt för mig. Ja kommer väl vara helt slut när jag är klar. 

Idag har vi fikat hos Oskar, Anna och Martin. Edvin blev väldigt förtjust i Oskars nya lekrum och ville inte gå hem. Efter sovningen åkte vi och firade 15-åriga kusin Tova. Edvin levde rövare förstås:-)




 

Dop...

...för lilla Vera idag. Det gick bra i kyrkan tyckte Edvin. Han hittade diverse saker att sysselsätta sig med. En penna, en clementin, Psalmboken (dåligt med bilder dock) och naturligtvis massor att titta på. Skulle nog ändå vilja påstå att det var precis lagom lång tid att sitta stilla 25 minuter...för alla barn som var med. Det hördes en hel del gnäll i slutet. Efter att E fått lite energi av korv, smörgåstårta och kaka så sprang han runt liksom de andra barnen och lekte. Mest med sin kompis Alva förstås. 



 

Familjedag...

...på Ikea! Lunch och inhandla lite ljus på rea. Igår städade vi ut julen helt och hållet. Är först på gatan med det såg jag men nu fick det vara nog. I morgon jobbar jag igen, på söndag ska vi på dop och sen är det bara måndag kvar. Snart ska jag ut på praktik också. Spännande!


Hörselskydden är skojiga att leka med:P

Separationsångesten...

...har sökt sig tillbaka här under lovet lite grann. Sådär lagom kul kan tyckas. Jag får ibland inte göra ett skvatt annat än att kramas, bära och mysa med E. Alltså jag har inget emot det men det blir lite påfrestande vissa tillfällen som när jag inte ens får röra diskmaskinen eller gå på toa utan skrik gråt och tandagnisslan. Igår skulle vi vila inne jag och E...ja jag va lite trött efter nyårsfirande och ville också sova lunch. Dock vägrade E ligga bredvid mig utan skulle sitta i mitt knä och sova vilket försvårade min vila en aning. Tillslut kunde jag ändå lägga ner han men han hade ett krampaktigt tag runt mig hela vilan. 


Regnig...

...vinterdag. Vi har just passerat 31:e december och där med ett nytt år. 2014 är här och regnet bara öser ner. Känns mer som en typisk höstdag än en vinterdag. Jag och Edvin har varit i Mariebergsskogen och kikat på djuren. Dom är ute allesammans precis som de brukar vara på sommaren. Detta till E's stora förtjusning såklart. Han är väldigt glad i djur av alla dess sorter men att gunga...det slår fortfarande allt!!