wemadeawish

Här skriver jag mina tankar och vad som händer på vägen...

Sliten...

...kille hela dagen. Somnade framför tv:n tidig kväll.

Nyårsafton...

...i morgon och E vaknade med 39 graders feber och hosta. Jag tycker så synd om han. Den ena sjukdomen efter den andra. Vi får se vad det blir för slags firande för oss i morgon nu.
Vi ska vara hos fam. Kullgren. Maten och drycken är redan inköpt. Ja ja, bara att vänta och se.

Julafton...

...!

Igår kväll när jag gick och la mig så tänkte jag, "åh va skönt, vi höll oss friska fram till jul i år!! Ja fram till var det. Men natten till julafton ville spysjukan komma och hälsa på igen! Och med råge! Edvin klagade på ont i magen flera ggr inatt och jag somnade aldrig om mellan varven så jag var vaken en hel del kan man säga.
Halv sex började han kräkas och sen var det kräk var tionde minut fram till kl elva. Efter sista kräket skulle han ha mat. Han fick ett kex sen va han som vanligt igen. Full av energi och pigg som en lärka. Per tog med han på promenad så att den trötta mamman fick vila lite. Tack🙏🏻

Vi fick ihop ett bra julbord här hemma ändå. Edvin ville ha gulaschsoppa (det fick han) och macka att doppa i.
Vi blev mätta och belåtna alla tre.
När maten var uppäten så bad vi Edvin plocka undan efter tomten, (han hade varit här inatt och lämnat paket) Då fann han en lapp från Tomten, sen var det full klappjakt.

Alla var nöjda och glada över sina klappar.
Det jag önskade mig mest hade Tomten tyvärr missat (att vi skulle få va friska över jul) men det blev ändå en mysig jul trots allt.

Snapshat...

...är kul tycker både stora och små!

Jullov...

...har Edvin nu. Dan före dan före dopparedan idag! Vi var ute och gick förut, fikade i skogen och lekte i lekparken. Känns inte som jul i luften direkt. Snarare som tidig vår. Härligt med lite sol i ansiktet iallafall😃

Nu är alla bestyr färdiga och julen kan komma. I år har jag inte stressat något inför denna jul. Så himla skönt. Har inte orkat alls lika mycket heller för den delen.

Imorse vaknade Edvin 05.30.
Märks att han är spänd inför tomtens påhälsning. Vi har ingen dom kan va tomte än bara...vi får försöka fixa det. Förra året märkte han direkt vem som va tomte.🎅🏼

Under...

...min sjukskrivning så har renoveringsarbetet pågått för fullt. Jag har inte lyft ett finger men mannen har kämpat på. Sen några veckor tillbaka så är vår hall klar. Den blev ju helt otroligt bra😃

4:e...

...advent idag! Vi har åkt skridskor, typ tjugo minuter sen tröttnade E...eller ja, han tröttnade långt innan det egentligen men vi tvingade honom att försöka iallafall mer än en gång. Efter det så grillade vi korv på Tugge. Mormor och morfar har varit här och fikat också. Jag har även gjort två satser knäck. En för lös och en för hård, en som man får tugga ihjäl sig på (seg som busen) och en som man tappar tänderna av men båda är goda och absolut ätbara. Till sist så har även granen blivit klädd. Jag var den enda som var intresserad av det så jag fick göra det själv. Stjärnan sattes dock på plats av herrarna i huset.

Granen...

...står så grön och grann i stugan! 🌲🎶 Men den ska kläs också förstås. Det gör vi nog imorgon. Vi har ändå pysslat lite idag, och doppat grisarna i choklad.

Det har varit en vecka men många olika händelser så jag är lite extra trött idag. Hoppas på en bättre dag i morgon.

Sju...

...dagar kvar till julafton! Edvin har stenkoll på räkningen.

Idag ska vi klä granen. Igår griljerades skinkan och vi gjorde lite julgodis. Det skulle bli marsipangrisar. Resultatet blev något som liknar ett djur men gris...?...vet inte jag. Dom är ätbara iallafall.

Jultomten...

...kom tidigt till mig i år! Tack mamma och pappa för mina nya se bra ut ögon😃 Dom är så bekväma att jag glömmer bort att jag har dom på mig!!!

Lucia...

...firande idag på förskolan! Edvin och alla barnen var så duktiga.

Söndagspromenad...

...äntligen! Nu är vi friska helt och hållet igen så nu får det bli promenader på dagen! Det gör så mycket för energin!

Idag hade vi besök av mormor och morfar, moster Sara och stophe. Edvin är så förtjust i moster Sara men Stophe är nog favoriten. Dom lekte och stojade.

Mannen har varit lite som Ernst idag och bakat tekakor och gjort egen pepparkaksdeg. I morgon lär vi få göra massor av pepparkakor.

Snälla...

...tomten. Jag önskar mig ALLT som är coolt...
Mvh//Edvin Englund

Julfotot...

...i år var en utmaning! Men med en sån fotogenik son så kan det ju inte bli annat än succé!!

Magsjukan...

...hälsade även på mig. Det var en gäst som jag inte var speciellt stormförtjust i men den stannade inte så länge som tur var. Idag är jag piggare och jag har fått behålla all mat. Nu ska bara huvudvärken ge sig så ska det nog bli bra sen.

Imorgon är det fredag igen och på måndag får jag reda på hur det blir med sjukskrivningen framöver.

En cool kille som är nyklippt

Magsjukan...

...fortsätter på Marmorvägen. Den tog omtag för Edvin igårkväll och han kräktes även i morse. Bara att hålla tummarna för att en annan inte åker på det. Han orkar äta iallafall, det är bra.

Igår bakade vi lussebullar på dagen. Eftersom han var pigg och jag trodde att han var frisk så orkade vi oss iväg till affären. Det blev många fina lussebullar i alla dess olika former! Vi lyckades även få ihop ett pepparkakshus i söndag.

Julen...

...närmar sig! Det är 2:a advent plus en dag idag. Jag har inte skrivit här på ett tag. Min energinivå tog slut. Hjärnan ville mer än vad kroppen orkade med. Jag har varit sjukskriven i 2 månader snart men är påväg upp igen.
Det var väldigt jobbigt i början men nu klarar jag av att göra saker på dagarna igen. Vanliga vardagssaker. Inget extra. Gör jag det blir jag väldigt trött.

Förra helgen var vi i Warsawa igen. Vi beställde den resan i somras. Då visste vi ju inte att jag skulle bli sjuk. Jag pratade med min terapeut och hon tyckte att jag skulle åka. Så det gjorde vi. Efter resan har jag varit lite extra trött några dagar men det var absolut värt det! Vi strosade mest omkring. Shoppade lite, och och drack gott. Värt att se något annat än bara väggarna hemma i huset.