wemadeawish

Här skriver jag mina tankar och vad som händer på vägen...

Regn...

...lite då och då idag. Välkommet enligt mig då luften känns friskare och graderna sjönk lite. Jag klagar absolut inte på det fina vädret men man kan få lite för mycket av det goda ibland också.

Igår var Veronika och Axel här på besök på förmiddagen. Det var så länge sen vi sågs och i söndags träffade vi Tove, Alva och David. Dom va det evigheter sedan vi träffade. Barnen växer ju så!! Ibland känns det som man inte hinner med.

Hemma...

...på Hammarömark igen och lillskrutten har fått tusen pussar. Han var lite reserverad mot oss först när vi kom. Nästan som om han glömt oss men ändå kände igen oss. Det tog bara några minuter efter att farmor och farfar åkt så var allt som vanligt igen.

Vi tog en cykeltur på kvällskvisten ner till mörudden så att E fick gunga lite. Nu sover han gott även om han somnar alldeles för sent men det är ju fortfarande semester. 2 veckor kvar till inskolning på dagis!!

Kulturella...

...som få! Vi fick nog till en mil per ben och glassen vi åt igår är ett minne blott men vi har sett kyrkor och slott.

En saluhall full med göttigheter besökte vi på eftermiddagen. Så synd att vi inte har en ordentlig sådan hemma!! Vi köpte färska björnbär och vindruvor dubbelt så stora som hemma och dubbelt så goda!

Nu blir det en dusch sen mat på stan. I morgon ringer klockan 06.30 och vi beger oss hem till hjärtat igen. Saknaden är väldigt stor just nu!!

Proppmätta...

...ligger vi nu i sängen och har precis sett Sverige förlora mot Tyskland i semifinalen. Vi har ätit både förrätt, varmrätt och efterrätt. Storleken större glassbägare beställde vi visst. Hade definitivt räckt att dela på en...phu!

Idag har vi även shoppat (mest till vår son dock) och badat på ett stort termalbad. Vi har provat olika varma källor. Allt från 16 grader upp till 40. När vi även satt oss i en 90 graders varm bastu fick det vara nog. Nu är vi trötta och det är en dag i morgon också. God natt!

Tummen...

...upp för första dagen i Budapest city. Nu har jag ont i mina ben!! Vi åt väldigt god mat här nu på kvällskvisten och jag fick min andra glass för dagen. Jag är nöjd. Verkar som mannen också är det :-)

Turist...

...javisst!! Tur att någon har kollen iallafall då jag refererar Donau till ån och har noll koll på det mesta. Men vad gör väl det? TURE TURIST är ju vid min sida ;-)

Upp...

...in the air! Sov gott inatt men trots barnfritt så ringde klockan 05.30. Väldigt bra hotell dädäringa Clarion Arlanda. Mysigt och fräscht. Nu sitter vi i flygplanet och har precis passerat Öland på 3000 någonting höjd. Mannen sover. Han valde att se på film till sena natten. Jag valde att sova:-)

Om lite drygt en timma landar vi!

Bilder...

...na

Arlanda...

...nästa! Lämnade hjärtat förut och fick en första lägesrapport! Ser inte ut att sakna mamma o pappa än iallafall ;-)

Myser...

...lite extra denna morgon!! Lämnar snart guldklimpen.

Kalas...

...för Oskar idag som tyvärr var lite hängig. Antagligen sviter från 1-års vaccinet. Det var väldigt trevligt iallafall och god tårta:-)

Vi tog ett halvt kvällsdopp också. I morgon åker vi!!

Budapest...

...om tre dagar! Lämna bort guldklimpen i 4 nätter!! Hua! Jag klarar väl det också förstås. Kommer att bli tomt men också väldigt skönt att bara vara vi för några dagar. Han kommer att ha så kul hos farmor och farfar.

Nya skor var dom här med idag också! Dom blev klart godkända!!

Kortkavalkad...

...kommer här!

Sysslingarna...

...till Edvin fyller och har fyllt år! Det firade vi på Bena igår eftermiddag. Gosallad och gotårta med ett glas rött som efterrätt:)

Idag har vi ätit lunch i Gräsmark på en jättemysig restaurang vi vattnet. Mycket idylliskt och en väldigt trevlig plats.

Ramundberget...

...inställt då det förväntas nederbörd och kyla vilket vi inte är så sugna på. Detta gör mig inte ett skvatt eftersom det är 55 mils bilfärd dit och jag tror lilleman trivs bättre med att använda sina ben till att tullta runt istället för att vila dom.

Vi hittar på något annat skojsigt med farmor och farfar istället:-)

En...

...skitnatt och en perfekt! Fyra timmars sömn kontra åtta. Gråt kontra lugnt och tyst. 06 kontra 08. Välj själva!! I förrgår tror jag minsann att E tränade prataochkrypaisömnen grejer. Det slutade med att pappan gick upp och la sig i soffan och mamman stannade kvar i sängen med virvelvinden. Han lugnade sig framåt fyra snåret. Då kunde jag somna. Inatt däremot sov han från 20-08 utan ett knyst. Kanske var sjön som gjorde det. Vi tog nämligen en båttur på eftermiddagen och grillade lite korv.

Poolparty...

...hos Edvin numera! Han fick en idag och den blev snabbt poppis!

Hugo, Cecilia och Jonas har varit här idag. Pappan och Jonas tog en 15 mils runda på cykeln först men efter det har vi ätit och lekt. Det har varit varmt idag men vi stannade hemma från stranden. Vem behöver en strand när man har en pool!! ;-)

Hann...

...med eftermiddagsbad också. Rätt okey temperatur i vattnet på getingberget. Vi var inte ensamma där!

Mariebergsskogenhäng...

...idag. Vi var nog först på plats konstaterade vi när lugnet befann sig omkring oss. Kanske inte så konstigt när klockan bara var 09 och lite tidigt antagligen för glada semesterfirare. Men vi, vi sörrni är uppe halv 7 här på morgnarna och då ska jag säga att idag hade vi faktiskt en så kallad minisovmorgon!! Klockan 12 begav bi oss hem igen och då hade vi hunnit med att klappa getterna, kollat på grisarna, hästarna, fåren, kaninerna, fåglarna, fiskarna (har nog glömt något också) samt åkt mariebergståget OCH ätit lunch på naturrum! Nu sover E gott och både jag och pappan har hunnit med en varsin powernap:)
Frågan är:
Vad sjutton gjorde man på dagarna innan man fick barn???

Bada...

...lite grann! Det var populärt:)

Regn...

...och rusk dag. Klockan är ju inte mer än strax innan sju än så det kan ju ändras. Helgen ska bli fin så det gör heller verkligen ingenting att det droppar från himlen. Urränsning av gräsFrön! Tack! I år är jag väldigt allergisk. Trots droppar, nässprej och tabletter känner jag ändå lite.

Kanske får med man och son till Ikea idag. Skulle behöva lite smågrejer. Man kan ju alltid önska:)

Städar...

...huset nu när jag har möjlighet. Behövligt kan jag verkligen påstå och lite lättare när jag är ensam. Dealar med pappan om att dom ska lämna huset någon timme om dagen. Tar ett rum i taget. Övervåning och sovrum är klart:)

Edvin har börjat gå mer och mer. Han är så söt när han tultar runt. Hans bästa är att greja med nycklar i nyckelhål:)

Två...

...år sedan jag och mannen stod där i kyrkan. Vid precis den här tiden var det. Oj vad nervösa vi var innan men Samma ögonblick som jag klev in i kyrkan och såg alla nära och kära så släppte allt. En underbar dag och som min käre man brukar säga,
-det är den största egoboosten man kan göra!